Convenant Stichting Leergeld ondertekend


De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. willen er voor zorgen dat ieder kind mee kan doen aan een schoolreisje, een culturele activiteit of een sportactiviteit, ook als ouders dat niet (helemaal) zelf kunnen betalen.

De vier gemeenten werken daarom samen met de Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. Per jaar ontvangen deze drie organisaties EUR 127.500,- van de vier gemeenten. Gezinnen met een minimaal inkomen kunnen zich voortaan daar aanmelden voor financiele ondersteuning bij
binnen- en buitenschoolse activiteiten. Daarmee komt de Lauwersregeling te vervallen. De Rabo-foundation doneert eenmalig EUR 27.500,- aan Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds.

Convenant ondertekend

Om de samenwerking kracht bij te zetten, is er een convenant opgesteld dat op woensdag 16 september 2015 gezamenlijk werd ondertekend door alle partijen in het gemeentehuis te Damwald. De gemeenten willen meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van ondersteuning door Stichting Leergeld,
Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds aan gezinnen met een laag inkomen. Zodat ook deze kinderen lid kunnen worden en blijven van een vereniging of organisatie. De fondsen hebben tijdens de ondertekening een korte presentatie gegeven over hun werkwijze.

Meer informatie

Meer informatie over de financiele ondersteuning vindt u op de pagina Stichting Leergeld op deze website en op www.leergeld.nl.