Gemeenteraad stemt in met inrichtingsplan Warande


Geplaatst: 17-9-2015

De gemeenteraad heeft 15 september 2015 ingestemd met het collegevoorstel om een deel van het huidige woongebied van Warande (deelplan 1) vervroegd `woonrijp' te maken. Het plan omvat op hoofdlijnen het definitief inrichten van de twee hoofdlanen: de Parnassialaan en de Wederiklaan, inclusief
het aanbrengen van de definitieve verlichting en het aanplanten van bomen in de Wederiklaan.

Inrichtingsplan Warande

Woningbouwontwikkeling

Normaal gesproken wordt een nieuwbouwwijk pas definitief ingericht als de bouwwerkzaamheden zijn afgerond. Door de stagnerende woningmarkt de afgelopen jaren duurt de woningbouwontwikkeling in Warande langer dan aanvankelijk gedacht. Met het naar voren halen van een deel van de definitieve
terreininrichting komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de zittende bewoners. Ook komt het ten goede aan de uitstraling van de wijk en vergroot het de verkoopbaarheid van de bouwkavels in de wijk.

Extra investering

Met het vervoegd woonrijp maken is een extra investering gemoeid. Om schade aan de ingerichte wegen straks zoveel mogelijk te voorkomen, zal de gemeente afspraken maken met aannemers over routes, rijgedrag e.d. van het bouwverkeer.

Start werkzaamheden

Wanneer de werkzaamheden aan de Parnassialaan en Wederiklaan precies starten is nog niet bekend. Eerst moet het werk nog worden aanbesteed. De aanplant van bomen vindt plaats na afronding van de werkzaamheden aan beide lanen; dus op zijn vroegst voorjaar 2016.