Verenigde vergadering op 19 november start om 13:00 uur


Verenigde vergadering op 19 november start om 13:00 uur

Verenigde vergadering op 19 november start om 13:00 uur

VV-zaal in het Gemeenlandshuis

De verenigde vergadering van Delfland op donderdag 19 november begint om 13:00 uur. Tijdens deze vergadering neemt het algemeen bestuur van Delfland een besluit over de afschaffing van de kwijtschelding van de zuiveringsheffing.

Vanaf 2016 gaan alle inwoners van Delfland betalen voor het zuiveren van afvalwater. Iedereen veroorzaakt afvalwater en dat moet worden gezuiverd. De groep inwoners die nu kwijtschelding voor de zuiveringsheffing krijgt, gaat in 2016 50% van het bedrag betalen. In 2017 ontvangen zij een
rekening voor het totale bedrag. De kwijtschelding voor de watersysteemheffing, waar het verbeteren van de dijken en maatregelen om wateroverlast te voorkomen onder vallen, blijft gehandhaafd.

Op de regeling voor kwijtschelding wordt steeds vaker een beroep gedaan. In 2014 bedroegen de gederfde inkomsten EUR 15,3 miljoen, waarvan EUR 6,0 miljoen watersysteemheffing en EUR 9,3 miljoen zuiveringsheffing. Dit stijgt jaarlijks en deze kosten worden nu betaald door de rest van de
belastingbetalers. De kwijtschelding voor de zuiveringsheffing wordt vanaf 2016 in twee jaar afgebouwd, waardoor meer mensen de heffing gaan betalen. Het college hoopt daarmee het belastingtarief te kunnen verlagen.

Reageren op gedeeltelijk afschaffen kwijtschelding

S inds 10 september ligt de ontwerp verordening kwijtscheldingsregeling Delfland 2016 ter inzage. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in een periode van 6 weken hun reactie geven op het afschaffen van de kwijtschelding voor de zuiveringsheffing.

Donderdag 19 november neemt de verenigde vergadering een definitief besluit. Deze vergadering begint om 13:00 uur en vindt plaats in de VV-zaal van het Gemeenlandshuis, Phoenixstraat 32 in Delft.

https://www.officielebekendmakingen.nl/wsb-2015-7258.html