GGD'en Brabant en Zeeland bieden jongeren gratis soa-onderzoek


Jongeren die in de vakantie of tijdens de introductie seks hebben gehad zonder condoom en bang zijn voor een soa, hoeven niet lang met twijfels rond te lopen. Zij kunnen op donderdag 24 september van 14.00-18.00 in Breda terecht tijdens het speciale soa-inloopspreekuur van de GGD West-Brabant.

In de zomer en tijdens introducties vrijen jongeren vaker onveilig, wat de kans op een soa (seksueel overdraagbare aandoening) vergroot. Daarom organiseren de GGD'en in Brabant en Zeeland een soa-inloopspreekuur waar jongeren t/m 24 jaar zich kunnen laten testen op soa's. Gratis en anoniem.
Een afspraak maken is niet nodig.

Waar en wanneer?

In Breda vindt het inloopspreekuur plaats op donderdag 24 september aanstaande tussen 14.00-18.00 uur (GGD gebouw aan de Doornboslaan 225-227). De overige locaties waar jongeren t/m 24 jaar die dag terecht kunnen, zijn: Tilburg (GGD Hart voor Brabant), Eindhoven (GGD Brabant-Zuidoost), Goes en
Middelburg (GGD Zeeland).

Het onderzoek

Jongens nemen een potje ochtendurine mee, meiden voeren ter plekke een zelfswab uit. Binnen 10 dagen volgt de uitslag via een sms-bericht. Als een soa is vastgesteld, neemt de GGD contact op om een afspraak te maken voor een behandeling.

Sense jongerenspreekuur

Het hele jaar door kunnen jongeren t/m 24 jaar terecht bij GGD West-Brabant met vragen over liefde, relaties, veilig vrijen, anticonceptie of soa. Dat kan door het maken van een afspraak via 0900-3696969.
Informatie over liefde, relaties, veilig vrijen, anticonceptie en soa is ook te vinden op www.sense.info. Hier kunnen jongeren ook vragen stellen via chat of mail.