Provincie draagt bij aan opvang vluchtelingen


Provincie draagt bij aan opvang vluchtelingen

18-09-2015

De provincie Noord-Brabant wil daar waar mogelijk bijdragen aan de opvang en huisvesting van asielzoekers en statushouders. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten werden 2 moties besproken over de vluchtelingenproblematiek.

Het college gaf in reactie op de moties aan al in gesprek te zijn met partners en gemeenten om te bekijken waar de provincie kan bijdragen aan oplossingen voor de vluchtelingenproblematiek. Daarop werd een van de 2 moties ingetrokken.

De motie `Brabant neemt haar verantwoordelijkheid' (CDA en andere partijen) vraagt het provinciebestuur te kijken naar mogelijkheden op de woningmarkt om zo extra huisvesting beschikbaar te stellen. Daarbij wordt gevraagd ook te kijken naar vastgoed dat de provincie zelf in bezit heeft en naar
provinciale regelingen die mogelijk een belemmering vormen voor opvang van vluchtelingen in leegstaande panden.

Tot slot roept de motie op om te onderzoeken hoe beperkingen op werken en leren van asielzoekers en statushouders opgeheven kunnen worden.

De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van de PVV stemde tegen.