EDIC filmavond: A most wanted man

18 sep 19:30

EDIC

Op vrijdag 18 september organiseert EDIC - Den Haag samen met ProDemos een filmavond in het kader van het Europees Filmfestival 2015.

We vertonen die avond de film A most wanted man van Anton Corbijn, uit 2014.

De filmavond vindt plaats bij ProDemos op Hofweg 1H. De film begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis.

A most wanted man

In A most wanted man duikt een half-Tsjetsjeense, half-Russische, gemartelde immigrant op in de islamitische gemeenschap van Hamburg. Met behulp van een idealistische advocate probeert hij het fortuin van zijn overleden vader in handen te krijgen. Ondertussen wordt hij scherp in de gaten gehouden door zowel de Duitse als de Amerikaanse inlichtingendiensten, die hem zowel verdacht vinden als een mogelijke manier om een financier van internationaal terrorisme te vangen.

In het op het boek van John le Carre gebaseerde A most wanted man stijgt de spanning als de inzet hoger en de tijd korter wordt. Is de man een onderdrukt slachtoffer of een gevaarlijke extremist?

EDIC Den Haag

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot Europa voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Het Europees Filmfestival wordt georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland in samenwerking met het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC). Tussen 17 en 20 september kunt u op verschillende locaties in Den Haag en de rest van het land films bekijken die met een Europese subsidie zijn gemaakt.

Datum: vrijdag 18 september

Locatie: ProDemos, Hofweg 1H

Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Toegang is gratis