Scarecrow opent Asteriksseizoen met rauwe blueshiphop

Podium Asteriks opent op vrijdag 18 september voor het eerst dit seizoen haar deuren. De ervaren Franse blueshiphopformatie Scarecrow staat deze avond op de planken. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via de website van Asteriks, of bij King Kong Records in Leeuwarden.

Scarecrow, een Frans viertal dat vorig jaar al op Welcome to The Village furore maakte, speelt een rauwe combinatie van hiphop en blues. Ritmes die urenlang in je oren blijven suizen, rappe Franse teksten en hippe skratches; frontman Slim Paul (the bluesman) en MC Antibiotik Daw combineren ze tot een aangenaam en opzwepend geheel. Die interessante combinatie bracht ze al meer dan 400 internationale optredens, op 18 september voegen ze Asteriks toe aan die lange lijst.

Een week later speelt de Britse indiepopband As Elephants Are in Leeuwarden. De jonge band speelde dit jaar op het London Calling festival en wordt vergeleken met The Maccabees en Coasts. In oktober huisvest Asteriks een bijzonder uiteenlopend programma. De Deense psychedelische rockband The Wands komt met een hypnotiserend geluid, een week later knalt de rauwe hiphop van Eindhovense rapper Fresku van de planken.

The Gospel Sessions zijn op zaterdag 10 oktober te zien in de Lutherse Kerk. Op 16 oktober vult Umeme Afrorave de zaal met eclectische afrobeat, daarna doen de Belgen van It It Anita Leeuwarden aan: harde noiserock met subtiele details en diepe emoties. Op 30 oktober is Asteriks tevens onderdeel van de Popronde, in dat kader spelen The Brahms, Donnerwetter en Blue Crime in De Blokhuispoort.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl