Driehonderd basisschoolleerlingen uit Utrecht naar Collegetour Andre Kuipers"

10-09-2015

Vrijdag 18 september geeft Andre Kuipers een Techniekpact Collegetour in de Jaarbeurs Utrecht. Maar liefst driehonderd basisschoolleerlingen uit de regio Utrecht doen hieraan mee. Astronaut Andre Kuipers neemt hen mee op een boeiende reis door de wereld van de ruimtevaart, wetenschap en techniek. Ook zijn er allerlei workshops over wat je tegenkomt als astronaut en worden er speciaal voor deze dag drie planetaria opgebouwd in de Jaarbeurs.

Drie planetaria in de Jaarbeurs

In een collegetour-setting met Sander Koenen als moderator leren de leerlingen over zwaartekracht, gewichtloosheid, wetenschappelijke onderzoek in de ruimte, techniek en robotica. Voorafgaand aan en na afloop van het college van Andre Kuipers kunnen de leerlingen in workshops zelf aan de slag. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Andre Kuipers. Daarnaast kunnen de kinderen zich vergapen aan de wereld van de sterren en planeten in een van de drie planetaria die speciaal voor deze dag in de Jaarbeurs worden geplaatst, iets wat nog nooit eerder in Nederland werd gedaan.

Alle scholen aan de slag met Wetenschap en Techniek

Wetenschap en techniek is een belangrijk speerpunt in de regio Utrecht. Verschillende partners uit de regio werken samen om meer aandacht hiervoor te genereren en scholen te laten zien hoe je in de les aan de slag kunt met wetenschap en techniek. In het Nationaal Techniekpact is afgesproken dat in 2020 alle basisscholen wetenschap en techniek aanbieden aan hun leerlingen. Andre Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact veel basisschoolleerlingen en -leerkrachten enthousiast maken hiervoor.

Leerlingen zijn aangemeld via hun school. Alle plekken zijn inmiddels vergeven.

De Collegetour wordt georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Universiteit Utrecht in samenwerking met Sonnenborgh - museum & sterrenwacht, KleinKracht en Universiteitsmuseum Utrecht. De Collegetour Andre Kuipers is mogelijk gemaakt door Techniekpact.

Persuitnodiging

Pers kan aanwezig zijn bij deze collegetour. Een deel van het programma is bij te wonen en Andre Kuipers is beschikbaar voor een fotomoment.

Het programma van de dag is als volgt:

- 08.45 - 10.15 uur 1^e ronde workshops voor leerlingen en leerkrachten

- 10.30 - 11.45 uur collegetour met Andre Kuipers o.l.v. Sander Koenen

- 11.45 - 13.15 uur 2^e ronde workshops voor leerlingen en leerkrachten

Indien u aanwezig wilt zijn bij deze collegetour en voor meer informatie, kun u contact opnemen met Erica Wortel, senior projectleider communicatie Techniekpact via 06-21165822 of e.wortel@deltapunt.nl

Kijk voor meer informatie op www.techniekpact.nl