Burgemeester stelt nieuwe MRI in werking

Burgemeester stelt nieuwe MRI in werking

18 september 2015 | NIEUWSBERICHT

Op 17 november nam het LUMC een nieuwe MRI-faciliteit in gebruik. De burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, verrichtte de openingshandeling, waarna de aanwezigen een korte filmische impressie te zien kregen, met toepasselijke muziek.

Voorafgaand aan de opening had de afdeling Radiologie een feestelijk symposium georganiseerd. Na afloop kregen de aanwezigen een rondleiding door de nieuwe ruimtes.

Onderzoekscentrum

De MRI-faciliteit is een onderzoekscentrum waar m.n. data over de werking van de hersenen verzameld worden. Die zijn van belang voor epidemiologisch onderzoek en onderzoek naar geneesmiddelen. Niet alleen het LUMC, ook Universiteit Leiden en bedrijven op het Bio Science Park (voor 30 procent) kunnen gebruik maken van de faciliteit.

Het onderzoek in de nieuwe faciliteit is ingebed in Medical Delta, het samenwerkingsverband van de twee universitair medische centra en drie universiteiten van Leiden, Rotterdam en Delft en een aantal instellingen en overheden in Zuid-Holland. Het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling verstrekte subsidie; ook de provincie en de gemeente Leiden investeerden in het project.Zie ook het eerder verschenen persbericht over de MRI.