Landstede werkt mee aan asielzoekerscentrum Harderwijk

De opleidingen van Landstede op het terrein Kranenburg in Harderwijk, krijgen in de loop van 2016 nieuwe buren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 15 september besloten dat zij haar medewerking verleent aan het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) op het voormalige kazerneterrein Kranenburg -Noord.

Landstede is blij bij dat ze de plannen betrokken is en bestuurlijk mee te hebben gedacht. Een van de voorwaarden voor het vestigen van een AZC is dat onderwijsorganisatie Landstede Groep, nu gevestigd op het voormalige kazerneterrein met Landstede MBO en de Internationale Schakelklas, gefaciliteerd blijft.

Als onderwijsorganisatie heeft Landstede haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door mee te denken over het bieden van toekomstperspectief voor asielzoekers en slaat hiermee actief een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Landstede en de gemeente Harderwijk blijven in gesprek over de kennis en kunde die Landstede Groep als onderwijsorganisatie kan bieden, in elk geval met betrekking tot taal- en onderwijsprogramma's en de internationale schakelklas.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij naar de website van de gemeente Harderwijk via www.harderwijk.nl/asielopvang, zie veel gestelde vragen en antwoorden.