John Quist, CEO van Unica: `Tijdens DGBW willen we graag onze kennis en ervaring delen'

18 september 2015

Al sinds de jaren 80 is Unica bezig om te zoeken naar duurzame oplossingen voor de gebouwde omgeving. Toen nog als een van de weinige bedrijven in Nederland, nu inmiddels omringd door vele andere organisaties. John Quist, CEO van Unica, vertelt: "Daarom vind ik deze tijd ook zo mooi. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. We hebben de techniek voorhanden om samen grote stappen te maken."

Niet voor niets is Unica partner van de Dutch Green Building Week en participant van de Dutch Green Building Council. Ook de nieuwe voorzitter van DGBC is voormalig CEO van het grote installatiebedrijf. John Quist: "Naast ons installatie- en onderhoudsbedrijf hebben we negen gespecialiseerde bedrijven waar in de loop van de jaren enorm veel kennis is opgedaan. Graag willen we tijdens de DGBW die kennis en ervaring delen met Nederland."

Activiteiten tijdens DGBW

Unica organiseert tijdens Dutch Green Building Week verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld het seminar dat Unica op 22 september houdt in het hoofdkantoor in Hoevelaken. "Ons hoofdkantoor is overigens BREEAM-NL gecertificeerd. Ik vind: een bakker moet ook z'n eigen brood eten." Het seminar heeft als thema `Nearly Zero Energy Buildings'. Jan-Maarten Elias, directeur van Unica's Ecopower zal hier spreken. "Ik kijk erg uit naar dit seminar, omdat het gaat over de ambitie om gebouwen energieneutraal te maken", vertelt Quist. "De grootste opgave waar we met z'n allen aan moeten werken, is het verduurzamen van de bestaande voorraad."

Rondleidingen

Naast het seminar vinden nog meer activiteiten plaats die door Unica worden georganiseerd. Quist hierover: "Zo houden we een rondleiding in het BREEAM-NL gecertificeerde pand van DIFFER in Eindhoven. Ook laten we in een woonwijk in Zwolle innovaties zien op het gebied van gasloos wonen. En Unica Schutte-ICT geeft een rondleiding door een duurzaam datacenter in Almere."

Programma

De CEO van Unica wil tijdens de week zo veel mogelijk duurzame evenementen bezoeken. Uiteraard kenmerken agenda's van directeuren zich over het algemeen niet door enorm veel ruimte, dus de schaarse plekken worden zo duurzaam mogelijk ingevuld. Op zoek naar het programma van de DGBW? Kijk op http://www.dgbw.nl/week/programma.