Heftig liefdesverdriet erger dan depressie


OOSTERHOUT, 20150918 -- Enorm heftig liefdesverdriet is erger dan een depressie. Althans, dat vindt 75 procent van de singles zo blijkt uit een kort onderzoek uitgevoerd door Singlessite.nl onder 950 alleenstaande mannen en vrouwen.

Hartzeer
Liefdesverdriet, iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Het gevoel van wanhoop, hartenpijn en verdriet dat maar niet lijkt te slijten. Het object van jouw verlangen lijkt nog iedere minuut van de dag in je systeem te zitten terwijl hij of zij toch echt uit je leven is verdwenen. Hartzeer na een relatiebreuk kan heel heftig zijn. Zo heftig zelfs dat het merendeel van de singles (75%) van mening is dat het hevig liefdesverdriet erger is dan een depressie.

Pijnstiller
Enige tijd geleden verschenen er berichten over het ontwikkelen van een pil om zo de pijn van liefdesverdriet niet te voelen. Hoewel nog niet op de markt, een dergelijk medicijn, dat ziet de hedendaagse single wel zitten. 71 procent gaf aan meteen een ‘liefdesverdrietpil’ in te nemen om het hartzeer van de verbroken relatie niet te hoeven voelen.

Nieuwe liefde
Voor de meeste mensen blijkt een nieuwe liefde uiteindelijk de allerbeste remedie te zijn tegen liefdesverdriet. Echter, wel pas als de breuk daadwerkelijk is verwerkt. Relaties die zeer kort na een relatiebreuk worden aangeknoopt hebben doorgaans weinig kans van slagen.