Kilometers maken met een missie; Damloop 2015 "I Run 4 kids"


Doe mee aan de Dam tot Damloop en geef 10 kinderen een jaar lang kans op een betere toekomst

Amsterdam, Nederland, 20150617 -- Na het succes van vorig jaar met twee teams, doet Stichting Proniños ook dit jaar weer mee en wel met vijf‘I Run 4 Kids’ teams. Op zaterdag 19 en zondag 20 september 2015 doen 65.000 hardlopers mee aan de 31e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder.

Lopen met een missie

“Extra scholing, extra kansen”. Proniños bereikt dat door steeds meer kinderen financiële en sociale educatie te bieden via nieuwe en bestaande partners. Zij richten zich bij voorkeur op de meest kwetsbare kinderen in de samenleving: kinderen in rurale gebieden, kinderen met een beperking en meisjes.

Luc, een van de ‘IRun4Kids’ hardlopers: “We kunnen meer helpen dan dat we denken om de wereld stukje bij beetje mooier te maken. Iedere stap die je zet brengt een kind een stukje levensgeluk dat lang blijft kleven dankzij Proniños, valt niet meer aan toe te voegen, gewoon 16 km lang wat stappen zetten”

Een sportieve en maatschappelijke topprestatie

Je kunt je bijdrage leveren aan de kids van Proniños door de 10 Engelse Mijl (16 km) te lopen met het team ‘I Run 4 Kids’ of  de 5 Engelse Mijl (8 km) met het team ‘I Run 4 Kids by night’. Meelopen met een aantal collega’s of je bedrijf het evenement laten sponsoren is ook mogelijk, een mooie ervaring en een duurzaam gebaar. Een startbewijs kost € 50 per persoon (incl. hardloopshirt) en daarnaast vragen wij een minimale sponsorbijdrage van
€ 209,-. Met de totale sponsoropbrengst van € 259,- kunnen 10 kinderen een jaar lang het onderwijsprogramma volgen!

Kinderen met een beperking krijgen zo een kans

Proniños is een vrijwilligersorganisatie die in Peru, Kenia, Oeganda en Ethiopië kinderen met een beperking en kinderen in plattelandsgebieden sociaal en financieel onderwijs aanbiedt. Een speciaal ontwikkeld lesprogramma door  Aflatoun. Deze kwetsbare groep kinderen heeft in deze landen nauwelijks een kans op een goede toekomst. Door juist deze kinderen dit onderwijsprogramma te bieden krijgen ze meer zelfvertrouwen, ontdekken ze hun talenten en ze leren ze een sociale minionderneming op te zetten om hun kansen te vergroten op een (financieel) onafhankelijke toekomst.

Ren je mee met het team I Run 4 Kids?

Website: www.stichtingproninos.nl





Stichting Pronios