Dagcursus Gezond Moestuinieren


Leer in 1 dag hoe succesvol ecologisch te moestuinieren Zaterdag 19 sept. in Epe (Gld) en zondag 27 sept in Beers (N-Br)

Bourtange, 20150825 -- Kweek & eet je eigen groente. Het is niet moeilijk: je eigen groenten kweken en heerlijke, gezonde maaltjes uit eigen tuin toveren. Maar enige basiskennis is daarvoor wel een vereiste. Op deze dagcursus leer je wat er bij komt kijken om zelf groentes te kweken, hoe je je eigen moestuin aanlegt en indeelt, een goede compost maakt en nog veel meer. Als we de cursusdag besluiten heb je een goede basis om komend seizoen gelijk aan de slag te gaan met een eigen plan voor je eigen tuin.

Voor wie.
De cursus richt zich op zowel beginnende als ervaren moestuinders. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk tuinadvies en antwoord op specifieke, persoonlijke tuinvragen.

Docent
Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd, en was vervolgens 13 jaar ecologisch tuinder op 2 ha groententeelt op een ecologische leefgemeenschap in Frankrijk. Sinds 2012 is ze weer in Nederland en verzorgt ze vanuit haar bedrijf ‘Gezonde Moestuin’ cursussen, lezingen en advies over gezond moestuinieren, de levende moestuinbodem en zelf compost maken, zelf zaden telen en vele andere onderwerpen die met gezond moestuinieren te maken hebben. Dankzij haar heldere, deskundige en inspirende stijl heeft ze al honderden moestuinders een stap verder geholpen.

Meer info op www.gezondemoestuin.nl 





Gezonde Moestuin (onderdeel van De Rode Beuk VOF)