Afval gooi je niet weg: elektrische apparaten


zaterdag 19 september 2015

* [IMG]

Om te voorkomen dat grondstoffen niet onnodig verdwijnen en schadelijke stoffen niet in de leefomgeving terecht komen, is het belangrijk dat afval niet zomaar weggegooid wordt. Het is belangrijk om oude, elektrische apparaten en energiezuinige lampen in te leveren voor verantwoorde recycling.
Lever alles met een stekker of een batterij daarom in bij een Wecycle inleverpunt voor optimale recycling.

Wat?

Alle elektrische apparaten en/of energiezuinige lampen uit uw huishouden kunnen worden ingeleverd bij de Wecycle inleverpunten. Dit zijn alle producten met een stekker of batterijen.

Waar?

Elektrische apparaten en energiezuinige lampen kunnen altijd worden ingeleverd bij de milieustraat en in een winkel bij de aankoop van een soortgelijk product. De adressen en openingstijden van de milieustraat zijn te vinden op www.areareiniging.nl/openingstijden.

Inleveren zonder nieuwe aankoop

Meer dan 1.700 ondernemers, kringloopwinkels en kinderboerderijen bieden iedereen inmiddels de mogelijkheid om hun afval in te leveren, zonder aankoop van een product. Op steeds meer plaatsen in de openbare ruimte verschijnen de Wecycle inleverbakken, die het inleveren nog makkelijker maken.