Convenant Een Schoon Dijkcentrum in Roosendaal ondertekend


Op zaterdag 19 september hebben wethouder Saskia Schenken de winkeliers van het Dijkcentrum hun handtekening gezet onder een convenant om te komen tot een Schoon Dijkcentrum. De ondertekening vond plaats in het winkelcentrum. Deze actie vindt plaats in het kader van `Roosendaal Schoon'.

Aansluitend vond een demonstratie plaats van een speciale stofzuiger voor winkelcentra; de Glutton. Een paar Supporters van Schoon ruimden na de ondertekening zwerfvuil.

Zwerfvuil

Vanuit het project Roosendaal Schoon is onderzoek gedaan naar het zwerfvuilprobleem in het Dijkcentrum. Hierbij is gekeken naar de inrichting van het winkelcentrum en de frequentie en manier van schoonmaken. Ook de plaats en kwaliteit van de afvalbakken werd bekeken. Daarnaast kwam de
frequentie van het legen van de afvalbakken en het soort zwerfvuil aan bod.

De buitenploeg, de winkeliersvereniging en de bewoners van het Dijkcentrum zijn betrokken bij het benoemen van de problemen en bedenken van mogelijke oplossingen. Dit heeft geleid tot gezamenlijke afspraken die zijn vastgelegd in het ondertekende convenant.

Afspraken betreffen bijvoorbeeld de aanschaf en inzet van de speciale stofzuiger `De Glutton', het plaatsen van speciale asbakken in overleg met de winkeliers, het houden van de ondernemers aan de 25-meterregel (het schoonhouden van het gebied in een straal van 25 meter rond de
winkel/onderneming) en het strooien van zout bij gladheid door de winkeliers.

Aandacht voor schoon

Vrijdag 18 september was Keep it Cleanday. Dat was de aanleiding om nu het convenant te tekenen. Het convenant wordt jaarlijks aangepast en volgend jaar opnieuw ondertekend op Keep It Cleanday. Zo blijven de afspraken actueel.

Roosendaal Schoon is een campagne waarbij Gemeente Roosendaal, bewoners van wijken en dorpen, Supporter van Schooncoaches, Supporters van Schoon, ondernemers, verenigingen en organisaties SAMEN aan de slag gaan voor een Schoon Roosendaal.