Onderzoek naar identiteit jongeman Thalys in volle gang


Onderzoek naar identiteit jongeman Thalys in volle gang

Laatste update:
19-09-2015 | 17:27

Rotterdam - Het onderzoek naar de identiteit van de jongen die zich gisteren had opgesloten op het toilet in de Thalys is nog in volle gang. Het opsporingsonderzoek heeft tot nu toe geen enkele aanwijzing opgeleverd dat hij een misdrijf wilde plegen.

Het vaststellen van de identiteit kost tijd. Enerzijds omdat hij geen legitimatie op zak had. Anderzijds omdat hij verward is en gehoord moet worden met behulp van een tolk. Het gaat vermoedelijk om een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

De jongen rende vrijdag een stilstaande trein in en sloot zich op het toilet op. Omdat hij op geen enkele wijze reageerde op aanspreken, namen agenten geen enkel risico. Uit voorzorg werd de trein en perrons 1 t/m 9 ontruimd. De jongen is uiteindelijk door een arrestatieteam uit de trein
gehaald. Hij had geen wapens op zak en ook in zijn rugzak zijn alleen persoonlijke bezittingen gevonden.

Na de aanhouding werd de verdachte onwel. Hij is daarom, onder begeleiding van politieagenten, naar een ziekenhuis gebracht. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis verlaten en wordt hij verhoord op het politiebureau.

Vermoedelijk wilde de jongen zonder treinkaartje naar Frankrijk reizen. Het opsporingsonderzoek heeft tot nu toe nog geen enkele aanwijzing opgeleverd dat hij een misdrijf wilde plegen. Gezien de lichamelijke en geestelijk gesteldheid van de jongen, wordt tevens bekeken welke hulp de jongen
nodig heeft.