Open dag bij ASSV Showdown in Duivendrecht

geplaatst op 21 augustus 2015

In het kader van de Maand van het Aangepast Sporten is er op 19 september een open dag bij Showdownvereniging Duivendrecht. September is bij Sportservice Noord-Holland de Maand van het Aangepast Sporten. Een maand waarin veel aandacht is voor sporten met een beperking. De regio Amstel & Meerlanden biedt verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking en de spectaculaire sport Showdown is daar een van.

Wat is Showdown?

Showdown is een snelle sport die oorspronkelijk is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. Het kan echter door iedereen gespeeld worden, omdat de spelers een afgeplakte skibril dragen. Op een speciaal ontworpen tafel, met opstaande randen, wordt gespeeld met speciale batjes en een rinkelbal van hard kunststof. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een gat waarin de bal moet worden geslagen om te scoren. Het spel wordt een tegen een gespeeld en wordt geheel op gehoor en gevoel gespeeld. In de speelruimte moet het dan ook volledig stil zijn. In Nederland zijn 20 verenigingen actief. Nederland is een van de toonaangevende landen en heeft Europees- en wereldkampioenen binnen de gelederen.

ASSV Showdown

Een van deze Showdown-verenigingen is ASSV Showdown uit Duivendrecht. Op 19 september zet deze vereniging haar deuren open, zodat mensen kennis kunnen maken met deze spectaculaire sport. Heeft u een visuele beperking en wilt u graag een sport beoefenen, of bent u als toeschouwer benieuwd naar deze sport, dan bent u van harte welkom om op 19 september tussen 11.00 en 16.00 uur langs te komen in Duivendrecht.

Scheidsrechters gezocht

Naast leden is ASSV Showdown namelijk ook nog op zoek naar scheidsrechters. Mocht u het leuk vinden om een rol als scheidsrechter te vervullen bij deze vereniging, dan bent u ook van harte welkom op de open dag. U kunt ook contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten of met de secretaris van ASSV Showdown.

Locatie en meer informatie

ASSV Showdown is gevestigd op de Ouderkerkerlaan 10 in Duivendrecht, in het gebouw van de Amsterdamse Spoorweg Sport Vereniging. De zijweg Ouderkerkerlaan vindt u ter hoogte van Boris Pasternakstraat 243. Neem voor meer informatie contact op met de regiomedewerker Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden, Wout Werker via wwerker@sportservicenoordholland.nl of 023-5575937. Of neem contact op met Joyce Bakker, secretaris van ASSV Showdown, via 06-36399613