Peiling cultuurbeleid afgerond


De eerste ervaringen met het online inwonerspanel Rheden Spreekt zijn positief. Ruim 510 mensen hebben op www.rhedenspreekt.nl de vragenlijst over cultuur ingevuld.

Belangrijkste resulaten

Bestaande culturele instellingen en evenementen in de gemeente Rheden krijgen gemiddelde cijfers die varieren tussen de 7 en 8,7.
Ook blijkt dat 62% van de ondervraagden het belangrijk vindt dat de gemeente culturele activiteiten financieel ondersteunt en mogelijk maakt.

Het onderzoek heeft veel informatie opgeleverd over de waardering van bestaande culturele instellingen, hoeveel er gebruik van wordt gemaakt en de mate waarin inwoners zelf actief zijn op cultureel gebied.

Op weg naar nieuw cultuurbeleid

De informatie uit het onderzoek wordt gebruikt voor een brede evaluatie van het huidige cultuurbeleid. Het is daarnaast belangrijke input voor het nieuwe cultuurbeleid, dat in 2016 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. In de komende jaren wordt de meting opnieuw uitgevoerd, waardoor ook een
beeld ontstaat van de effecten van het nieuwe beleid.

Wethouder Constans Pos van cultuur is tevreden met het onderzoek: "Het onderzoek heeft 100% voldaan aan onze verwachtingen. Niet alleen omdat het inhoudelijk veel informatie oplevert; het online inwonerspanel past ook perfect in ons streven om inwoners een grotere rol te geven bij beleid en
activiteiten".

Denk ook mee!

In de komende periode staan nieuwe onderzoeken gepland op www.rhedenspreekt.nl, onder andere over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Denk ook mee, en schrijf u in op Rheden Spreekt.