Lange files door ongelukken zuidkant Amsterdam


24 september 2015, 14:33

Aan de zuidkant van Amsterdam staan woensdagmiddag lange files door ongelukken. Zowel op de A10-Zuid als de A4 ging het mis. Weggebruikers moeten daardoor rekening houden met vertragingen die snel oplopen richting een half uur.

A10-Zuid

Op de buitenring van de A10-Zuid (richting Utrecht/Amersfoort) ging het even na 13.00 uur mis ter hoogte van de RAI. Een vrachtwagenchauffeur werd onwel en botste tegen de vangrail. Voorlopig zijn er twee rijstroken dicht.

Momenteel is de politie bezig met sporenonderzoek, daarna moet de vangrail vervangen worden. Die is beschadigd over een lengte van 300 meter. Als de vrachtwagen geborgen is hoopt Rijkswaterstaat een rijstrook extra vrij te geven. De vrachtwagenchauffeur is naar een ziekenhuis gebracht.

A4 bij knooppunt Badhoevedorp

Om 14.00 uur ging het mis op de A4 richting Den Haag ter hoogte van het knoopputn Badhoevedorp. Na een ongeluk, waarbij ten minste een persoon gewond raakte, zijn drie rijstroken afgesloten. De verbindingsweg naar de A9 is wel gewoon open.

Hoelang de afwikkeling van het ongeluk duurt is niet bekend. Verkeer ondervindt veel hinder. Weggebruikers staan stil vanaf het knooppunt De Nieuwe Meer. Inmiddels loopt de A10-Zuid vanuit knooppunt Amstel vast.

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID