Treinen vernield bij Weesp; de politie zoekt getuigen


Treinen vernield bij Weesp; de politie zoekt getuigen

Laatste update:
24-09-2015 | 16:24

Weesp - Op woensdagavond 23 september werden twee treinen vernield bij het station, nadat vermoedelijk onbekende voorwerpen tegen de treinen waren gegooid.

Rond 21.30 uur kwam een melding van vernieling van een trein op het station. Agenten gingen erheen en bekeken de situatie. Een getuige, die in een trein richting Diemen zat, hoorde plotseling een knal toen de trein stilstond, waarna het raam versplinterde. De politie deed onderzoek en
vermoedelijk is er met, vooralsnog onbekende, voorwerpen naar de trein gegooid. Uit onderzoek bleek dat ook een tweede trein geraakt was. Niemand raakte gewond, maar de politie neemt de zaak zeer serieus en is op zoek naar de verdachten.

Getuigen gezocht!

Een getuige heeft twee jongens met capuchons op zien lopen in de omgeving van het station. Mogelijk hebben deze jongens iets te maken met de vernielingen. De politie wil graag spreken met deze en andere getuigen.

Zat u in een van de vernielde treinen, of was u aanwezig in de buurt van het station in Weesp en heeft u iets gezien of gehoord dat kan helpen bij het oplossen van deze zaak, belt u dan met de politie op 0900-8844. Beschikt u over bruikbare informatie, maar meldt u dat liever anoniem, dan kan
dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.