Brug bij de Friese Sluis is weer in gebruik

Publicatiedatum: 24 september 2015

De brug van de Friese Sluis is weer in gebruik genomen voor de scheepvaart. Vanaf vandaag, 24 september 2015, kunnen ook de boten met hoge, vaste masten de Lemstervaart weer in en uit.

In de zomer van 2015 heeft de provincie de Friese Sluis in hoogte gestremd voor de scheepvaart. Dit is gebeurd naar aanleiding van resultaten van inspecties, waarbij de provincie geen risico's heeft genomen. Daarna heeft de provincie een uitgebreider onderzoek laten doen, waaruit blijkt dat de brug weer veilig open kan voor de scheepvaart.

Vervolg

De provincie is bezig met het voorbereiden van het programma: "Groot Onderhoud Provinciale Sluizen en Beweegbare Bruggen". Dit programma heeft tot doel om alle bruggen en sluizen op 16 locaties op een uniforme wijze te laten werken. Dit is goedkoper qua onderhoud en verkleint de kans op verstoringen. De werkzaamheden worden gezamenlijk en aansluitend gepland, zodat er zo min mogelijk overlast is. Het is een programma van enkele jaren, waarin de Friese Sluis in de top drie staat om aan te pakken, omdat dit de verbindingsroute vormt tussen Flevoland n Friesland.