Scholierenveldloop met Atletiek4kamp in Schagen


Alle basisschoolleerlingen van Schagen kunnen woensdagmiddag 14 oktober gratis meedoen met een atletiek4kamp, op de atletiekbaan in Schagen. Inschrijven is wel nodig.

De scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop waarbij plezier voorop staat. De loop voor groep 3 t/m 8 is ongeveer 1000 meter lang, waarbij het parcours uitgezet wordt op en rondom de atletiekbaan van TAS `82. Voor de leerlingen van groep 1 en 2 wordt er een kortere route uitgezet. Dit is
het onderdeel waar de deelnemers zich vooraf voor inschrijven.

De scholierenveldloop wordt in verschillende categorieen gelopen, waarbij jongens en meisjes apart starten. De categorieen worden ingedeeld aan de hand van de groep waarin de leerling zit. De start van de eerste groep is om 14:15 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Om ongeveer 16:45 uur is
het evenement afgelopen. Aan de snelste 3 lopers per startgroep wordt direct na hun loop een prijs uitgereikt. Alle kinderen ontvangen voor het meedoen aan de scholierenveldloop een herinnering.

Tijdens de hele middag kunnen de deelnemers zelf kiezen of en wanneer zij ook aan het kogelstoten, verspringen en het sprinten willen meedoen. Hebben de deelnemers de hele atletiek4kamp gedaan, dan ontvangen zij een extra presentje.

Inschrijven kan via school of Sportservice Schagen: 0224-214774. Inschrijven kan ook via een webformulier op www.sportserviceschagen.nl. Uiterlijk 2 oktober moet de inschrijving bij Sportservice Schagen binnen zijn.

Sportservice Schagen organiseert samen met atletiekvereniging TAS '82 deze atletiek4kamp waarbij de scholierenveldloop centraal staat.