Sporthal De Slagen locatie voor crisisopvang voor vluchtelingen


Sporthal De Slagen locatie voor crisisopvang voor vluchtelingen

Beste omwonenden, gebruikers, ondernemers, besturen en andere betrokkenen,

In deze brief informeren wij u over de mogelijke crisisopvang van zo'n honderd vluchtelingen in Waalwijk.

Op verzoek van de Veiligheidsregio heeft het gemeentebestuur van Waalwijk aangegeven mee te willen werken aan het realiseren van de crisisopvang van vluchtelingen. Dat doet de gemeente, omdat we solidair zijn met de vluchtelingen die volgens de Europese grondwet recht op asiel hebben.
Daarnaast zijn we ook solidair met andere gemeenten in Nederland die meedoen.

De komst van deze vluchtelingen wordt georganiseerd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het COA heeft ons gevraagd voor maximaal honderd mensen een crisisopvang voor drie dagen op afroep beschikbaar te houden. De vluchtelingen komen hier in afwachting van plaatsing in een van
de grote landelijke opvangcentra die momenteel gereed worden gemaakt.

Wat betreft locatie hebben wij gekozen voor De Slagen. Deze sporthal is wat capaciteit en voorzieningen betreft het meest geschikt voor crisisopvang. Nog niet zeker is of en wanneer het COA een beroep op de gemeente Waalwijk doet. Als dat het geval is, dan zijn medewerkers van de gemeente
voorbereid. Zij zorgen 24 uur per dag voor begeleiding en zijn het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen. Ook staat de gemeente garant voor een veilige omgeving.

Zodra er nieuws is, berichten wij u opnieuw. In dat geval vindt u ook op waalwijk.nl meer informatie over crisisopvang in De Slagen.

Vriendelijke groet,
namens het college van B. en W.
Hans Brekelmans
Wethouder gemeente Waalwijk

Terug

* Gepubliceerd: 25-9-2015