Coloriet Laarhof toont gerenoveerd pand


Geplaatst: 25-9-2015

Op dinsdag 22 september hebben burgemeester Horselenberg en wethouder Sparreboom een bezoek gebracht aan het totaal vernieuwde Coloriet Laarhof aan het Wold 12-01 in Lelystad.

Coloriet Laarhof toont gerenoveerd pand aan burgemeester en wethouder

Woonzorgcentrum

Coloriet Laarhof is een woonzorgcentrum en geeft mensen met dementie de mogelijkheid om kleinschalig en zelfstandig te wonen. Door het gebouw te renoveren en anders te gaan werken is er een plek gecreeerd, waar mensen met dementie, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers zich thuis voelen.
Burgemeester Horselenberg en wethouder Sparreboom kregen een uitleg over de renovatie en een rondleiding door het gebouw.

Renovatie

De renovatie is in april 2014 gestart en 20 september 2015 zijn de laatste woningen opgeleverd. In de oude situatie had Coloriet Laarhof vooral tweepersoonskamers in groepen van tien bewoners. Nu wonen er in elke woning zeven bewoners, die allen een eenpersoonskamer tot hun beschikking hebben.
Op deze manier is er meer ruimte gecreeerd voor de bewoners. Elke woning heeft zijn eigen specifieke kenmerken, waardoor deze voor de bewoners makkelijk herkenbaar is. De kamers worden ingericht naar wens van de bewoners. Familie en mantelzorg worden daar zoveel mogelijk bij betrokken.

Open dag

Zaterdag 26 september vindt er tussen 10 - 16 uur een open dag plaats in Coloriet Laarhof. Bezoekers krijgen de unieke gelegenheid om de kleinschalige woonomgeving voor mensen met geheugenverlies te zien en te beleven. Ook worden er diverse rondleidingen en demonstraties gegeven.