Droogsta plekken voor jongeren


Jongeren krijgen op 4 plekken in Wageningen hun eigen droogstaplek. Jongeren hebben samen met een ontwerper een droogstaplek ontworpen. Het ontwerp is voortgekomen vanuit het principe van een paraplu en uitgewerkt naar een eigen model voor de jongerenplek.



Locatiekeuze

Wethouder Michiel Uitdehaag: 'In de locatiekeuze is gelet op mogelijke overlast voor omwonenden en toezicht. Vier plekken zijn hiervoor geschikt gevonden: in de haven bij de motorcrossbaan, Asterstraat, Pomona en in park Noordwest bij de voetbalkooi. Deze locaties zijn een goede combinatie met
activiteiten voor jongeren en mogelijkheden voor toezicht. Ook liggen ze niet te dicht bij of in zicht van woningen'. De plek bij de haven is ook een verwijsplek voor groepen jongeren die elkaar na 22.00 uur nog willen ontmoeten. Zo kunnen woonbuurten ontlast worden.



bij de haven



Oproep omwonenden Noordwest

Omwonenden uit Noordwest kunnen, samen met jongeren, nog meedenken over het definitieve ontwerp. Geinteresseerden (jong en oud) kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan een schets-sessie via: spelen@wageningen.nl.



Speelruimteplan

De droogstaplekken zijn een jaar geleden in het speelruimteplan opgenomen. De plekken worden uitgevoerd met subsidie van de provincie Gelderland. Meer informatie: www.wageningen.nl/speelruimteplan.









Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 25 september 2015