Kees Spapens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau


Kees Spapens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Kees Spapens (64 jaar) is na afloop van de werkconferentie " Maak Roermond dementievriendelijk!" op donderdag 24 september 2015 in het Congrescentrum Het Forum in Roermond benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door loco- burgemeester
Marianne Smitmans-Burhenne.

De heer Spapens is sinds 1997 verbonden als vrijwilliger aan Alzheimer Nederland. Hij is medeoprichter van afdeling Midden Limburg van Alzheimer Nederland en hij zet zich in voor het zichtbaar maken van de problematiek van mensen met dementie en hun naasten in deze regio.
Ook is de heer Spapens de motor achter de oprichting van het eerste regionale Alzheimer cafe dat in 2002 de deuren opende in Roermond. Dankzij dit initiatief zijn er meerdere Alzheimercafe's in (Midden) Limburg ontstaan.
Hij is daarnaast sinds 1973 lid van Amnesty International en hij heeft in de loop der jaren veel vrijwilligersactiviteiten verricht voor deze mensenrechtenorganisatie. De heer Spapens is 20 jaar voorzitter van de Roermondse afdeling van Amnesty International.

Kees Spapens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Spapens en zijn echtgenote (foto: Pim Ermers)