Stoppen met roken


Geplaatst op vrijdag 25 september 2015

Op maandag 28 september geeft wethouder Theo Maas de aftrap voor de actie Stoptober tijdens de kermis in Someren. Met deze actie worden rokers opgeroepen om in de maand oktober 28 dagen niet te roken. En na 28 dagen niet- roken heb je ook nog eens 5x meer kans om blijvend te stoppen met roken.

Stoptober

Landelijk is de aftrap voor de tweede editie van Stoptober al gegeven in Amsterdam op 10 september door Dirk Zeelenberg, Gijs Staverman en Najib Amhali. Aan de eerste editie van Stoptober vorig jaar deden ruim 38.000 mensen mee. Ook acteur Dirk Zeelenberg stopte vorig jaar met roken. Hij roept
alle rokers in Nederland op om mee te doen. "Het is best zwaar," zegt Zeelenberg. "Maar als iedereen het tegelijk doet en rokers en niet-rokers elkaar helpen, dan gaat het lukken!"

Aanmelden

Rokers kunnen zich aanmelden op de website Stoptober.nl en de gratis Stoptober-app downloaden. Niet alleen via de app worden stoppers ook dit jaar weer ondersteund en aangemoedigd, maar ook via social media, door mensen uit de eigen omgeving, mede-stoppers en andere bekende en onbekende
Nederlanders. Nieuw in 2015 is dat deelnemers ook via e-mail tips en ondersteuning kunnen ontvangen.

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds (voorheen Astma Fonds) Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD GHOR Nederland en Trimbos-Instituut.