Vanaf 1 oktober ook pakken in zak voor plastic verpakkingen


Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van regio Rivierenland huishoudelijk afval nog beter scheiden. Dan mogen ook lege pakken van bijvoorbeeld sap en vla bij de plastic verpakkingen in de speciale afvalzak.

Hierdoor blijft er minder restafval over en hoeven inwoners de grijze container minder vaak aan de straat te zetten of de ondergrondse container voor restafval minder vaak te gebruiken. Avri haalt per jaar zo'n 840.000 kilo aan pakken op in regio Rivierenland. Dat komt neer op ongeveer 9 kilo
per huishouden.

Nieuwe afvalzak

Vanaf 1 oktober wordt ook de nieuwe afvalzak voor plastic verpakkingen en pakken ingevoerd. Hierop staat aangegeven wat er wel en niet in mag. Avri laat supermarkten en andere afhaalpunten eerst de oude zakken opmaken. Deze zijn net zo stevig als de nieuwe zakken.

Landelijke overheid

De landelijke overheid wil dat in 2020 75% van het afval gescheiden wordt. Gescheiden afval hoeft niet te worden verbrand en wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. In 2014 was in regio Rivierenland 70% van het huishoudelijk afval herbruikbaar.

Op www.avri.nl staat een overzicht van wat er wel en niet in de speciale afvalzak mag.