Baggeren vijvers in Wijhe - WGS


Gepubliceerd op 25 september 2015

In de periode van 9 oktober tot 30 oktober 2015 gaat het waterschap een aantal vijvers in Wijhe uitbaggeren.

Het Waterschap Groot Salland onderhoudt meerdere vijvers in Wijhe met de maaiboot. Door de vorming van bagger neemt de waterdiepte en waterkwaliteit af en wordt het werken met de maaiboot steeds moeilijker. Reden voor het waterschap om in Wijhe te gaan baggeren.

Het gaat om de vijver Krijtenberg en de vijver nabij park Wijhezicht. In totaal verwijderen we ongeveer 2.500 m3 bagger: Krijtenberg 2.000 m3 en Park Wijhezicht 500 m3. Deze bagger is niet verontreinigd en voeren we af naar een oude zandput bij knooppunt Hattemerbroek ten westen van Zwolle.
Het werk wordt uitgevoerd door HAZ Groen Grond en Infra uit Hasselt.

Natuurvriendelijke oever

Samen met de gemeente leggen we een natuurvriendelijke oever aan langs de Raalterweg over een lengte van 175 meter. Hiervoor gebruiken we een klein deel van de vrijkomende bagger.

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 30 september van 17.30 tot 19.30 uur organiseert het waterschap een inloopbijeenkomst (doc, 413 kB) over het baggeren in het gemeentehuis te Wijhe. Hier geven medewerkers van het waterschap en de gemeente informatie over het werk en beantwoorden uw vragen.