Intentieverklaring overdracht G.Z-H naar Staatsbosbeheer ondertekend


Provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer hebben 24 september 2015 een intentieverklaring getekend, om in alle openheid en transparantie te onderzoeken of Groenservice Zuid-Holland (G.Z-H) kan worden overgedragen aan Staatsbosbeheer.

In het bijzijn van directeur en medewerkers van G.Z-H, ondertekenden directeur Staatsbosbeheer Sylvo Thijsen en gedeputeerden Han Weber (portefeuillehouder Natuur & Recreatie) en Rogier van der Sande (portefeuillehouder Personeel & Organisatie) op het kantoor van G.Z-H in Schiedam de
intentieverklaring.

Sylvo Thijsen gaf aan dat Staatsbosbeheer zich de komende jaren richt op 3 belangrijke pijlers:

* grote wateren
* nationale parken
* groene metropool

Voor wat betreft deze laatste pijler beheert G.Z-H een aanzienlijk gebied en heeft veel kennis en expertise in huis, waarmee ze goed past in de ambitie van Staatsbosbeheer.

Overdracht logisch vervolg op visie provincie ZH

Voor beide gedeputeerden is een mogelijke overdracht van G.Z-H naar Staatsbosbeheer een logisch vervolg op de visie van de provincie dat zij geen rol heeft in de uitvoering van het beheer van groen- en recreatiegebieden. De provincie blijft wel verantwoordelijk voor voldoende beschikbaarheid
en kwaliteit van groen- en recreatiegebieden in Zuid-Holland en blijft hiervoor ook de middelen beschikbaar stellen.

In de intentieverklaring en ook in de correspondentie met de schapsbestuurders, benadrukken de provincie en Staatsbosbeheer ook hun verantwoordelijkheid om alle schapspartners mee te nemen in de verkenning en de daaruit volgende stappen.

De tekst van de intentieverklaring is na ondertekening daarom integraal gedeeld met alle bestuurders. Daarnaast willen beide partijen op korte termijn samen met de schappen de verschillende toekomstscenario's verkennen.