Staking bij glasfabriek AGC Westland zet door


* 25-09-2015
* Mariette van Dijk (persvoorlichting)
* 0

De staking bij glasfabriek AGC in Westland zal ook komende week maandag en dinsdag worden voortgezet. Dinsdag vertrekken de stakers naar Brussel om daar op het hoofdkantoor van AGC een petitie aan te bieden.

Sinds donderdag wordt in het hele bedrijf niet meer gewerkt, nadat AGC woensdag het ultimatum van de FNV voor een goed sociaal plan had laten verlopen.

De directie van AGC weigert een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken voor de medewerkers. Bij het bedrijf dreigen bijna 100 mensen hun baan te verliezen als gevolg van het afstoten van de productie. Een kleine handelsvestiging van ongeveer vijf mensen blijft over.

Ook op de AGC-vestiging in Goor dreigt de productie te sluiten en ook daar neemt de onrust toe. Inclusief een aantal kleinere vestigingen door het land dreigen daar nog eens 52 van 180 mensen hun baan te verliezen.

Piet Janssen, bestuurder FNV: "De werknemers hebben recht op een fatsoenlijk sociaal plan. Ze stellen geen buitengewone eisen. Een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule en outplacement en opleiding waar nodig, bekostigd door de werkgever."