Gemeente Gilze en Rijen: Onderhoudswerkzaamheden militair oefenterre..


25 september 2015

Op het militair oefenterrein De Vijf Eiken ten zuidwesten van Rijen voert Defensie binnenkort onderhoudswerkzaamheden uit aan de bosrand achter de Atalanta in Rijen.

Een deel van de bomen wordt gedund en gesnoeid. Defensie voert deze werkzaamheden uit om de veiligheid boven de aangrenzende tuinen te waarborgen en de natuurwaarden te verhogen. Ook komt er op deze manier meer variatie in het bos en krijgen de overgebleven bomen meer ruimte om te groeien. De
werkzaamheden duren van eind september tot eind oktober. Bezoekers kunnen hiervan hinder ondervinden. Defensie probeert dat zoveel mogelijk te voorkomen.

Defensie is met ongeveer 23.000 ha bos en natuur een van de grotere terreinbeherende organisaties in Nederland. Deze terreinen hebben primair een militaire functie, zoals oefenterrein, schietterrein of vliegbasis. Naast de militaire functie heeft Defensie de plicht de natuurwaarden te
behouden.
Het Rijksvastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de militaire oefenterreinen in Nederland. Behalve voor militair gebruik zijn de meeste van deze terreinen ook opengesteld voor bezoekers.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Rijksvastgoedbedrijf, dhr. J. Ernest, bereikbaar onder telefoonnummer 06-20639562.