Op dievenpad?


Op dievenpad?

Laatste update:
25-09-2015 | 16:02

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - De politie arresteerde in de nacht van donderdag 24 september op vrijdag 25 september 2015 een 27-jarige man, die vermoedelijk op dievenpad was.

Via cameratoezicht werd rond 03.00 uur vast gesteld dat hij overmatige interesse vertoonde voor gestalde fietsen op het Pieter Vreedeplein. Agenten achterhaalden de verdachte. Het bleek te gaan om een 27-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij is in het recente
verleden meerdere keren betrokken geweest bij diverse diefstallen. Bij nadere controle bleek dat hij o.a. een betonschaar en een setje inbussleutels in zijn fietstas had zitten.

Arrestatie

De man werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg proces-verbaal en zijn gereedschap werd in beslag genomen. Verder wordt onderzocht of de fiets waarop hij reed mogelijk van diefstal afkomstig is.

Algemene Plaatselijke Verordening Tilburg:

Artikel 57.Vervoer inbrekerswerktuigen.
Het is verboden tussen des avonds 10 uur en des morgens 6 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig De toegang tot een gebouw of erf te verschaffen,
onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen.