Bruns levert bijzondere bijdrage aan Dutch Design Week 2015


Bruns levert bijzondere bijdrage aan Dutch Design Week 2015

25 september 2015



Het thema van de Dutch Design Week 2015 is `What if...'. De organisatie eert en benadrukt daarmee de verbeeldings- kracht van ontwerpers.



Zeven ondernemers uit de Kempen, Treeswijkhoeve, Bruns, Oogenlust, Beerze Brouwer, MyZena Cooeperatie, 2cookevents en Atelier van Asseldonk komen met een spektakelstuk tijdens de Dutch Design Week. Een mooi initiatief, waar innovatie en ambacht samenkomen en dat alles in een sfeer van Breughel
en romantiek. Het ontwerp heet 'De Allegorie van het Zuiden'. De inspiratie komt van Middeleeuwse schilderijen zoals van Breughel, maar ook van beeldspraak en oude gezegden.



De locatie is ook bijzonder: midden in de Paterskerk in Eindhoven, aan een enorme tafel van 23 meter lang, hangend aan drie torens, is er elke avond voor honderd gasten de gelegenheid om te dineren. De Treeswijkhoeve verzorgt de maaltijden.



De gedachte erachter is dat de regio niet alleen iets heeft met technologie, maar ook met ambachtelijkheid en inspiratie. Het oorspronkelijke idee komt van Aart van Asseldonk. Hij is de man van de schetsen. "We wilden met iets bijzonders komen. Het is ook overweldigend dat dit juist in een
kerk kan."