Programma DRONGO talenfestival bekend

PERSBERICHT

Amsterdam, 20 augustus 2015

Programma DRONGO talenfestival bekend

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht voor de vierde keer het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen plaats: het DRONGO talenfestival.

Het DRONGO talenfestival is dé plek om kennis te maken met de vele mogelijkheden van taal en meertaligheid. Van de beste manieren om snel een vreemde taal te leren tot tips en tricks voor meertalig opvoeden (inclusief kinder- en jongerenprogramma), een Business Meeting voor iedereen die klanten heeft die geen Nederlands spreken en de nieuwste ontwikkelingen in taaltechnologie. DRONGO talenfestival trok in eerdere jaren al duizenden bezoekers en zal dit jaar ook weer worden bezocht door velen die geïnteresseerd zijn in taal en de functie van taal in het dagelijks leven.

Optredens: o.a. Karsu, Akwasi, Stifstof, Dolores Leeuwin, Wytske Kenemans, Tommy Wieringa, Piter Wilkens, Zora de sprekende robot, Gaston Dorren, Rodaan al Galidi, Sander Terphuis, Mira Feticu, Van Dale Gouden Talenknobbel, Klein Dictee der Nederlandse taal en de Taalshow.

Keynote sprekers:

- Maxim Lobanov (expert van Google op het gebied van o.a. localization; het aanpassen van teksten van producten en diensten naar de lokale taal of markt): Localization-shmokalization… What is in it for you?

- Gabriel Wyner (Amerikaanse operazanger, ingenieur en schrijver van de bestseller ‘De Taalhacker’): On hacking language learning

- Roberti Navigli (universitair hoofddocent computerwetenschappen Sapienza Universiteit Rome en specialist in het eenduidig maken van woordbetekenissen): Multilinguality at your fingertips, the BabelNet project

- Mamokgheti Pakheng (University of South Africa; over de problemen en oplossingen in de onderwijspraktijk in Zuid-Afrika waar maar liefst elf officiële talen gesproken worden): One country many languages: Complexities of teaching and learning mathematics in Multilingual South Africa

- Sharon Unsworth (taalwetenschapper en expert in tweetalige taalontwikkeling aan de Radboud Universiteit): De thuistaal in stand houden: Enige do’s en don’ts.

Op beide dagen een informatiemarkt met ruim 60 standhouders uit binnen- en buitenland, een taalterras met presentaties, tolkencabines, workshops over o.a. meertalig opvoeden, RAP-workshops met Akwasi en Stikstof, LABS van taalonderzoekers van gerenommeerde universiteiten en spoedcursussen Chinees, Sranan Tongo, Casual Engels en Frans, Arabisch, Italiaans, Turks en Papiaments.

En op vrijdagavond 25 september de Language Research Night (onderdeel van European Researchers’ Night) met live taalonderzoeken, speeddates, lezingen, spoedcursussen, workshops, uitreiking Science Live Award en een concert van Karsu.

Het DRONGO talenfestival op vrijdag 25 en zaterdag 26 september in de Jaarbeurs Utrecht is gratis toegankelijk, vooraf inschrijven via de website drongofestival.nl met kans op een early-bird prijzenpakket. Lees het online DRONGO talenfestival E-Magazine met programma, informatie en interviews op drongofestival.nl (ook met mobiel en tablet).