Britse indiepop-band As Elephants Are in Asteriks

Op vrijdag 25 september staat de talentvolle Britse indiepop-band As Elephants Are op de planken van Podium Asteriks. De avond wordt geopend door de indie/new wave band I Am Blazing Lights. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via de website van Asteriks, of bij King Kong Records in Leeuwarden.

Kersverse indie van onze westerburen, wat prima past in het straatje van Circa Waves, The Maccabees en Coasts. Het groots dichtgemetselde geluid van de Britten komt tot stand door een drummer die gretig gebruik maakt van zijn bekkens en een galmende leadgitaar. Catchy indie dus, met frisse refreinen en scherpe gitaarpartijen. As Elephants Are is zo'n Britse band waar vergelijkingen met Bombay Bicycle Club en The Maccabees zeker op z’n plaats zijn.

Support komt van I Am Blazing Lights, een jonge indie/new wave band uit Doetinchem. De muziek van I Am Blazing Lights valt te omschrijven als authentieke 80’s new wave gemixt met de moderne energieke indierock. Na het uitbrengen van de eerste single genaamd These People heeft de band al door Nederland getoerd met Bettie Serveert en Professor Nomad.

In oktober huisvest Asteriks een bijzonder uiteenlopend programma. De Deense psychedelische rockband The Wands komt met een hypnotiserend geluid, een week later knalt de rauwe hiphop van Eindhovense rapper Fresku van de planken. The Gospel Sessions zijn op zaterdag 10 oktober te zien in de Lutherse Kerk. Op 16 oktober vult Umeme Afrorave de zaal met eclectische afrobeat, daarna doen de Belgen van It It Anita Leeuwarden aan: harde noiserock met subtiele details en diepe emoties. Op 30 oktober is Asteriks tevens onderdeel van de Popronde, in dat kader spelen The Brahms, Donnerwetter en Blue Crime in De Blokhuispoort.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl

,