Dag van de talen (Workshop)

Dag van de talen (Workshop)

Datum vrijdag 25 september 2015

Tijd 09:30 tot 14:00

Locatie Global Lounge, boekhandel Roelants Thomas van Aquinostraat 1 (Radboud Universiteit) Nijmegen

Organisator Radboud in'to Languages

Beschrijving

De Europese Dag van de Talen is in 2001 in het leven geroepen door de Raad van Europa om de diversiteit aan Europese talen in het zonnetje te zetten en om mensen aan te sporen tot het leren van verschillende talen.

Radboud in'to Languages, het expertisecentrum voor taal en communicatie van de Radboud Universiteit, organiseert die dag vier gratis aan taal gerelateerde workshops voor medewerkers.

09.30 uur: Knaeckebroed, IKEA, ABBA, Pippi Langkous... Dat roepen Nederlanders vaak als ik vertel dat ik uit Zweden kom. Goed, dan hoeven we het daar niet over te hebben! Dit wordt een vrolijke, informele en interactieve workshop over de Zweedse taal en cultuur, die verder gaat dan de bekende cliches. Laat je een uurtje verrassen.

10.45 uur: Pozjalusta! Alstublieft! Russisch is een taal die door 140 miljoen inwoners van het land en door 124 verschillende bevolkingsgroepen gesproken wordt. In deze workshop ziet u dat de Russische taal dichter bij u is dan u zou denken. Uw naam in het Russisch opschrijven, dat is pas een uitdaging!

12.00 uur: Hoe kan ik u van dienst zijn? Engels voor facilitair medewerkers Bent u het eerste aanspreekpunt voor medewerkers of studenten van de universiteit en wordt u steeds vaker in het Engels aangesproken? En wilt u die mensen in zo'n geval zelfverzekerd en klantgericht te woord kunnen staan? Tijdens deze workshop leert u iemand beleefd te begroeten, een kort praatje te maken en diverse andere beleefde en nuttige zinnen.

13.15 uur: De Nederlanders en hun taal Tijdens deze workshop maakt u kennis met de Nederlanders en hun taal. Waarom gebruiken ze bijvoorbeeld zoveel verkleinwoordjes? Wanneer geeft u iemand drie kussen en wanneer schudt u hem of haar alleen de hand? En wat zeggen Nederlandse gezegdes en uitdrukkingen over het karakter en de geschiedenis van de Nederlanders? Uzelf voorstellen in het Nederlands, iemand formeel of informeel groeten, uw naam spellen, een drankje bestellen in een bar, de rekening betalen... Tijdens deze workshop leert u alles wat u moet weten om u in het dagelijks leven te redden.