Seniorenorganistie PCOB benoemt Hannah Bovenkerk als nieuwe voorzitter

vrijdag 25 september 2015 08:54 Binnenland

Dit is een origineel bericht van PCOB

Mevrouw Hannah Bovenkerk is donderdag 24 september door de PCOB Ledenraad benoemd tot de nieuwe voorzitter van de PCOB. Zij volgt Rienk van Splunder op, een gedreven voorzitter die zich ruim 5 jaar volop heeft ingezet voor de belangen van ouderen in Nederland. Het afgelopen jaar heeft Ernst Haitsma de taak van voorzitter waargenomen.

Hannah Bovenkerk heeft ruim dertig jaar ervaring als bestuurder- en organisatieadviseur, waarvan twintig jaar als verandermanager. Binnen diverse grote organisaties heeft zij fusies begeleid en post-fusietrajecten ontwikkeld en aangestuurd, met de nadruk op structuurwijziging, procesverbetering, performanceverbetering, gedragsverandering en cultuuromslag. Ook is ze alweer meer dan tien jaar actief als visitator en toezichthouder in maatschappelijke- en culturele organisaties en in het onderwijs.

Toekomstbestendige PCOB

Als voorzitter van de PCOB krijgt zij een rol in het ontwikkelen van een toekomstbestendige PCOB met maatschappelijke relevantie. "De PCOB heeft een duidelijke identiteit, geworteld in de protestants-christelijke traditie. Dat is waardevol. En tegelijkertijd is het belangrijk dat mensen van allerlei pluimage zich thuis voelen bij de manier waarop de PCOB haar rol vervult, waarvan die van belangenbehartiging - landelijk en lokaal - natuurlijk de meest wezenlijke is. Dat is de uitdaging voor de komende jaren."

Jo Kodde, voorzitter van de PCOB Ledenraad, onderstreept de stimulerende rol van de nieuwe PCOB-voorzitter. "Hannah Bovenkerk zal vanuit haar brede kennis en ervaring op vele fronten impulsen kunnen geven om de PCOB verder op de kaart te zetten. Met de warme persoonlijkheid die zij meebrengt, heb ik er alle vertrouwen in dat zij het voorzitterschap op een inspirerende en verbindende manier zal invullen."