Sluitende programmabegroting 2016

Sluitende programmabegroting 2016

Publicatiedatum: 25 september 2015

Gedeputeerde Financien Arie Stuivenberg heeft de Programmabegroting 2016 overhandigd aan Chris Jansen, vice-voorzitter van Provinciale Staten. Stuivenberg kon de Staten een sluitende begroting aanbieden. Nieuwe inzichten vanuit onder andere het Coalitieakkoord 2015-2019 hebben geleid tot extra financiele ruimte binnen de begroting; de financiele ruimte voor 2016 is ruim 3 miljoen euro op een totaalbegroting van 214 miljoen euro.

Het college presenteert de eerste programmabegroting in deze collegeperiode. In deze periode gaat het college aan de slag onder het motto `innovatief en ondernemend'. Flevoland wil graag constructief zijn en nauw samenwerken met haar partners. Dat wil Gedeputeerde Staten onder andere doen door actief de dialoog met de samenleving te zoeken en de dialoog met Provinciale Staten te intensiveren.

Collegeuitvoeringsprogramma

Deze programmabegroting is samengesteld op basis van het Collegeuitvoeringsprogramma 2015-2019 dat een uitwerking is van het coalitieakkoord. Doelen voor de hele coalitieperiode en concrete projecten voor 2016 zijn in deze programmabegroting verwerkt. Nieuwe onderdelen in de programmabegroting zijn onder andere de start van het proces rond de omgevingsvisie Flevoland in combinatie met de nieuwe Omgevingswet 2018; uitwerking van de agenda vitaal platteland; de status Nationaal park voor de Oostvaardersplassen; gebiedspromotie, de koploperspositie hernieuwbare energie en mobiliteit.

Provinciale Staten bespreken de Programmabegroting 2016 op 14 oktober aanstaande in de Commissievergaderingen en stellen het vast in hun vergadering van 11 november.