Voorbereidingen Jubileumeditie Pompoendagen van start

Voorbereidingen Jubileumeditie Pompoendagen van start

Publicatiedatum: 25-09-2015

In de tuin, backoffice, op kantoor: ze zijn gestart, de voorbereidingen van de 25e Pompoendagen Asten. Aan alle medewerkers en vrijwilligers wordt de komende tijd extra inspanning gevraagd om in negen dagen tijd meer dan tienduizend bezoekers een fantastische dag te bezorgen.

Naast de jubileumeditie met nadruk op Klok en Peel, is er dit jaar aandacht voor de Rabo Museumkidsweek. Dit landelijke evenement, ook in de herfstvakantie (!), nodigt kinderen uit een museum te bezoeken, te zoeken naar een museumschat en daar een foto of filmpje van te maken. Daarmee kunnen ze een Gouden Boekje ontvangen en kans maken op een rondvlucht in een echte Dakota. In het museum zijn flyers over de Museumkidsweek 2015 aanwezig.

De Rabo Museumkidsweek is een initiatief van Rabobank en de Museumvereniging om landelijke aandacht te creeren voor het museale aanbod voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Rabobank Peelland Zuid is nauw betrokken bij de voorbereidingen.

Museum Klok & Peel neemt deel aan de Museumkidsweek met een sprookje over een heks die de klokken betoverd heeft en die door de kinderen die het museum bezoeken verbroken kan worden door het versieren en inkleuren van een klok en wulp