Landschappen en Jazz in Amsterdams Spiegelkwartier

PERSBERICHT -

Landschappen en Jazz in Amsterdams Spiegelkwartier

Op zondag 27 september presenteert Kunstcentrum Gallery i.s.m. Bart Boogaard: Gertjan Scholte-Albers en Christian Pabst. Een samenwerking tussen kunst en muziek, tussen landschappen en jazz.

Het werk van beeldend kunstenaar Gertjan Scholte-Albers (1971) kenmerkt zich door uitbundige landschappen en heftig kleurgebruik. Kleuren die niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid. Scholte-Albers werkt niet in een atelier. "Ik heb het grootste atelier van de wereld en daar rij ik met mijn fiets of brommerkar doorheen.” Soms leidt dit tot een strijd tegen de elementen. Een plotselinge weersomslag of een boer die opeens het weiland gaat maaien, dwingen hem tot een vlotte en trefzekere werkwijze, met een heftig handschrift. Wild en vluchtig dan weer beheerst en geconcentreerd brengt Scholte-Albers datgene wat binnenin hem leeft tot uitdrukking. Het schilderij komt tot leven, de natuur voelbaar.

Tijdens de opening op zondag 27 september zal de jonge pianist en componist Christian Pabst (1984) een aantal stukken van zijn werk spelen. Christian is afgestudeerd European Jazz Master en studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam, Parijs en Kopenhagen.

Expositie Gertjan Scholte-Albers - 27 september t/m 3 november 2015 Opening met Christian Pabst - zondag 27 september 15:00 uur – 17:00 uur

Kunstcentrum Gallery | Tweede Weteringdwarsstraat 33b | 1017 SR Amsterdam