Baggerwerkzaamheden havenkom Almere


28 september 2015

Baggerwerkzaamheden havenkom Almere

Havenkom Almere Haven

De komende weken vindt er onderhoud plaats in de havenkom. Het gaat hier om baggerwerkzaamheden. De werkzaamheden starten op maandag 28 september en duren tot zondag 1 november 2015.

Werkzaamheden

De haven blijft gedurende de werkzaamheden open, maar u kunt hiervan enige hinder ondervinden.

In de periode van maandag 7 september t/m maandag 21 september worden voorbereidingen getroffen om een slibdepot in te richten op het manifestatieterrein (hoek Strandweg-Sluiskade). Het slib wordt door middel van persleidingen (gedeeltelijk afgezonken binnen de haven en gedeeltelijk over land)
hier naar toe getransporteerd. Er kan overdag in de havenkom overlast door stank en geluid ontstaan tijdens de werkzaamheden in en om het water. Het slib dat uit de haven komt wordt gebruikt om het manifestatieterrein op te hogen. Na de winter wordt het terrein weer netjes gemaakt.

Toegang tot de haven

* Passanten kunnen beperkt gebruik maken van de aanlegsteigers gedurende bovengenoemde periode.
* Vaste ligplaatshouders van de A- en B-boxen hoeven hun boot niet te verwijderen, de werkzaamheden vinden plaats om de aanlegsteigers heen.
* De ligplaatshouders kunnen echter niet onbeperkt gebruik maken van de haven. Wanneer u wilt uitvaren, neem dan contact op met de havenmeester, telefoonnummer 06-51492858. Hij kan u precies vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook voor aanvullende vragen over de werkzaamheden kunt u bij
hem terecht.

Sluis

De baggerwerkzaamheden rondom de sluis vinden eind oktober plaats. De sluis kan dan enige uren buiten gebruik zijn. Daarom is het raadzaam om gedurende deze periode contact op te nemen met de havenmeester. Meer informatie kunt u vinden op www.almere.nl/blauweas.