28-09


* Nieuwsoverzicht
* Bekendmakingen
* Digitale Informeel

Nieuws

actueel historie

Datum Nieuwsbericht
28-09 Crisisnoodopvang vluchtelingen in Duiven
23-09 Hoe veilig is uw woning?
23-09 Lokaal innovatiefonds opengesteld
23-09 De gebiedscooerdinator, wie kent hem niet?
22-09 Regiovoorstel inpassing A15/A12
16-09 Werkzaamheden kruispunt Kastanjelaan - Dennenlaan
09-09 Asfaltonderhoudwerk
09-09 Verbetering fietsnetwerk Duiven
08-09 Mantelzorgcompliment
08-09 Uniek Sporten

* home
* actueel
* nieuws
* crisisnoodopvang vluchtelingen in duiven

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Crisisnoodopvang vluchtelingen in Duiven

Het COA heeft de gemeente Duiven vanochtend laten weten graag gebruik te willen maken van het aanbod om vluchtelingen op te vangen in sporthal de Endesprong aan de Eltensestraat in Duiven. Het gaat om een eenmalige crisisnoodopvang van 72 uur.

Ongeveer 300 vluchtelingen arriveren in de loop van de avond per bus in Duiven. De vluchtelingen zullen verblijven in de Endesprong. De Endesprong wordt op dit moment in gereedheid gebracht. De gemeente zorgt samen met het Rode Kruis voor bedden, eten, drinken en sanitaire voorzieningen.

De gemeente heeft de omwonenden, de sportverenigingen en de scholen geinformeerd over de komst van de vluchtelingen. Op deze website is een actuele lijst met vragen en antwoorden te vinden.

Vrijwilligershulp

Tal van mensen spannen zich in om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen. Het gaat daarbij vooral om medewerkers van diverse hulporganisaties en de gemeente. Ook omwonenden, leden van sportverenigingen en het Candea college hebben hun hulp aangeboden. Voorlopig zijn er voldoende
vrijwilligers.

Afgifte goederen

We verzoeken iedereen om geen spullen bij de opvanglocatie af te geven. De afgelopen weken is er zoveel ingezameld dat er voorlopig voldoende spullen, zoals kleding e.d. zijn.

* actuele lijst met vragen en antwoorden