5 t/m 9 oktober: Week van de Veiligheid!


De tweede week van oktober staat in het teken van Veiligheid. De ervaring leert dat juist in de wintermaanden de criminaliteit stijgt. Met de donkere dagen voor de deur vinden wij dit het aangewezen moment om aandacht te geven aan onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor veiligheid. Van 5
t/m 9 oktober vinden daarom diverse activiteiten plaats waar u aan kunt deelnemen, denk hierbij aan voorlichting over alcohol en drugs op het Coenecoop College, een vragenuurtje van de politie op Facebook en een presentatie over babbeltrucs voor senioren in Cultuurhuys de Kroon op het
Gouweplein.

Hele week

* Gratis "Veiligheid Kleine Bedrijven" scan: de gehele week kan uw winkel bezocht worden door een adviseurs van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Maandag 5 oktober

* 19:00 - 20:00 uur Facebook vragenuurtje politie: Mogelijkheid om vragen te stellen over de gevaren van social media.
* 19:00 uur Meldingsbereidheid: Politie, gemeente en andere partners gaan langs bij mensen om te praten over het belang van het melden van verdachte situaties in Waddinxveen-Noord.

Woensdag 7 oktober

* 10:00 uur Babbeltrucs: Interactieve voorlichting voor senioren in Cultuurhuys de Kroon.
* 13:00 uur: Brandje blussen voor ondernemers op het Gouweplein + informatie over brandveiligheid voor bezoekers van het Gouweplein.

Donderdag 8 oktober

* Cool Choice Day voor leerlingen op het Coenecoop College: Een interventie die zich richt op weerbaarheid, je eigen keuzes maken en je echte ik laten zien, in relatie tot alcohol en roken.
* 19:30 uur Tent in de wijk: een tent in de straat waar is ingebroken om voorlichting te geven zodat dit in het vervolg voorkomen kan worden.

Vrijdag 9 oktober

* 12:00 - 15:00 uur: Flyer actie Gouweplein: Gemeente en politie voorzien mensen van informatie over verschillende veiligheidsonderwerpen.

* Themapagina Veiligheid