‘Eenzaam en Alleen’ tweede single Op Zoek Naar Johan in aanloop naar release debuut-album

Eindhoven, 28 september 2015

‘Eenzaam en Alleen’ tweede single Op Zoek Naar Johan in aanloop naar release debuut-album

‘Weg Uit de Stad’ reeds digitaal beschikbaar, vanaf 10 oktober fysiek op cd en lp

‘Eenzaam en Alleen’ is de nieuwe single van Op Zoek Naar Johan. “’Eenzaam en Alleen’ gaat over die momenten dat de liefde wankelt. Over de twijfel, het verlangen, eenzaamheid en over die vrouw waar ik zo veel van hou”, vertelt Martijn Kuijten, zanger van de Gemertse folk-/countryband. Het is de tweede single van het debuut-album ‘Weg Uit De Stad’, dat op 10 en 14 oktober middels twee shows in respectievelijk Gemert en Eindhoven officieel gepresenteerd wordt aan het publiek. De nieuwe single en het complete album zijn inmiddels verkrijgbaar via iTunes en te streamen via diverse digitale platforms. Vanaf de eerste presentatieshow is ‘Weg Uit De Stad’ ook fysiek te verkrijgen, op zowel LP als CD.

(De videoclip van 'Eenzaam en Alleen' is te bekijken via Youtube, de single is in een voor radio geschikte versie te downloaden op Soundcloud)

https://www.youtube.com/watch?v=zwF7DQGBNXo&feature=youtu.be

De nieuwe single is de opvolger van de deze zomer verschenen eerste single ‘Als De Muziek Begint’. Dat liedje kon en kan rekenen op veel aandacht van media en publiek, temeer vanwege de thematiek – een vrouw die lijdt aan Alzheimer - en de bijzondere bijbehorende videoclip. Beide singles zijn illustratief voor de werkwijze van Kuijten en de onderwerpen waarover hij graag verhaalt in zijn liedjes. “Ik schrijf over mijn ervaringen, de wereld om me heen en de mensen die ik onderweg ontmoet. Het liefst kleine, persoonlijke verhalen over ‘echte’ mensen.”

Op Zoek Naar Johan

Op Zoek Naar Johan is de band rondom de Gemertse Martijn Kuijten (zang, gitaar, mondharmonica). Na een verleden in de band Autumnsun, waarvoor hij Engelstalige liedjes schreef, is hij in 2011 begonnen met het schrijven van liedjes in het Nederlands, waarbij zijn Brabantse achtergrond duidelijk hoorbaar is. Het stelt hem in staat zijn gevoelens beter te verwoorden in een liedje. Kuijten wordt muzikaal ondersteund door Mark de Groot (mandoline, elektrische gitaar, akoestische gitaar, backing vocals), Ad van Overdijk (drum, backing vocals) en Marc Lemmen (bas).

Weg Uit De Stad

‘Weg Uit De Stad’ is het eerste volwaardige album van Op Zoek Naar Johan. Het is een album over afscheid nemen en thuis komen. Afscheid van mensen, plekken, ervaringen, afstand van levensovertuigingen, om terug te komen bij jezelf. Kuijten: “In mijn geval betekende dat teruggaan naar het zuiden, terug naar Brabant, terug naar mijn roots. Na jaren van rondwerven, reizen door Europa en de rest van de wereld had ik behoefte aan mijn eigen plek. Een plek ver weg van de drukte, weg uit de stad, een plek waar ik kon settelen. Maar ook een plek waar ik alleen kan zijn. Een plek waar ik thuis kan komen en doen wat ik het liefst doe: liedjes schrijven.”

‘Weg Uit De Stad’ op Spotify

‘Weg Uit De Stad’ op iTunes

Agenda Op Zoek Naar Johan

29/9 De Cacaofabriek, Helmond, 20:00 u

1/10 Atelier winterdijk, Waalwijk (try out), 20:00 u

2/10 Redactie Eindhovens Dagblad, Eindhoven (besloten)

10/10 Albumpresentatieshow: De Eendracht, Gemert, 20:00 u

11/10 Stella By Starlight, Arnhem, 15:00 u

14/10 Albumpresentatie: ’t Rozenknopje, Eindhoven, 21:00 u

24/10 De Roos, Deurne, 21:00 u 5/11 De Zorgboog, Eindhoven (besloten)

15/11 In De Gloria, Asten, 20:00 u

6/12 Lokaal 42, Helmond, 15:00 u

13/12 De Pul Uden (voorprogramma Bertus Borgers & the Young Retro’s), 19:30 u

www.wijzijnopzoeknaarjohan.nl