Speciale editie van de Tipkrant komt uit in de Week van de Opvoeding


In het kader van de Week van de Opvoeding (5-11 oktober) komt er een speciale editie van de Positief Opvoeden Tipkrant uit: `Geef me de vijf'. De krant geeft ouders informatie over hoe Positief Opvoeden werkt en besteedt aandacht aan de vijf basisprincipes van Positief Opvoeden.

Inhoud Tipkrant

Deze Tipkrant is een van de manieren om ouders te voorzien van informatie over het belang van Positief Opvoeden. Positief Opvoeden helpt om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Het helpt ouders op een opbouwende en niet kwetsende manier om te gaan met het gedrag en de emoties van hun
kinderen. Hierdoor bouwen ouders en hun kinderen een sterke relatie met elkaar op! Ouders leren aandacht te geven aan gedrag dat ze graag zien. Positief Opvoeden is gebaseerd op vijf basisprincipes, welke in de speciale editie van de Tipkrant worden uitgelicht.

Week van de Opvoeding & Tipkrant

Het thema `Geef me de vijf' sluit mooi aan bij de Week van de Opvoeding die wordt gehouden van 5-11 oktober. De speciale editie van de Positief Opvoeden Tipkrant wordt vanaf 5 oktober actief uitgedeeld. De krant is vanaf 5 oktober ook digitaal te lezen via http://www.positiefopvoeden.nl.

Wat is Positief Opvoeden, volgens de methode Triple P
Positief Opvoeden volgens de methode Triple P vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders op het gebied van opvoeden. Positief Opvoeden, Triple P helpt hierdoor problemen bij kinderen en jeugdigen te verminderen en te voorkomen. Verschillende professionals van de Centra
voor Jeugd & Gezin, jeugdzorg, jeugd- en opvoedhulp en MEE werken met Positief Opvoeden.