KNWU Topcompetitie Veldrijden 2015 -2016


KNWU Topcompetitie Veldrijden 2015 -2016
Geplaatst op 29 september 2015

In het seizoen 2015-2016 is er weer een KNWU Topcompetitie Veldrijden. Ook jij kunt dit jaar (weer) meedoen! We hebben de organisatoren gevraagd een zo sterk mogelijk Nederlands deelnemersveld samen te stellen.

Deelnemers
Heb je nog nooit een veldrit gereden of ben je juist bloedfanatiek? Iedereen met een KNWU wedstrijdlicentie (in de categorie nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior vrouwen, elite/belofte, vrouwen) kan deelnemen aan deze competitie.

Individueel klassement
Het competitieklassement komt tot stand door opmaken van een Individueel klassement, gebaseerd op de uitslag van de aan de wedstrijd deelnemende renners. Op grond van deze uitslag worden de punten voor het individuele topcompetitieklassement toegekend aan de renners. Winnaar wordt die renner,
die de meeste punten behaalt in het totaal aantal wedstrijden waaraan in het kader van de topcompetitie wordt deelgenomen. Klassementen worden opgemaakt voor:

- Nieuwelingen
- Nieuweling-meisjes
- Junioren
- Junioren vrouwen
- Elite/Belofte
- Vrouwen

In geval in het klassement meerdere renners met een gelijk aantal punten eindigen, wordt het klassement bepaald door de in de laatste competitiewedstrijd behaalde punten. Na iedere wedstrijd zal een tussenstand worden opgemaakt. De standen worden bijgehouden door het Uniebureau; de tussen- en
totaalstanden zullen zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt via de internetsite van de KNWU.

Wedstrijden
Het overzicht van wedstrijden die meedraaien in de topcompetitie, het puntenschema en het prijzenschema dat wordt uitgekeerd na de laatste wedstrijd staat beschreven in de Jaarlijkse Besluiten 2015-2016 en is hier terug te vinden.

Inschrijven
Je kunt je via MijnKNWU inschrijven voor een van de wedstrijden of natuurlijk de hele competitie!

Meer informatie
Voor vragen m.b.t. de KNWU Topcompetitie veldrijden kan je mailen naar veldrijden@knwu.nl