Geslaagde sportdag bij DSOV

geplaatst op 30 september 2015

Op maandag 7 september werd er in het kader van de feestweek van Vijfhuizen en de "Maand van het Aangepast Sporten" een sportdag georganiseerd op het DSOV complex voor leerlingen van speciaal onderwijsschool de Waterlelie uit Cruquius.

Sociaal maatrschappelijke rol

Sportvereniging DSOV hecht veel waarde aan haar sociaal maatschappelijke rol en dat is een van de redenen voor het oppakken van deze sportieve dag. Meer dan 120 kinderen van de Waterlelie konden op deze dag kennis maken met verschillende handbal- en voetbalspelletjes. Speciaal onderwijsschool de Waterlelie uit Cruquius is een school voor kinderen van 4 t/m 20 jaar met epilepsie, een neurologische aandoening, een chronische ziekte of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Blije en enthousiaste gezichten

Een grote groep vrijwilligers van DSOV meldde zich aan om de spelletjes uit te zetten en te begeleiden. Er werden geen prijzen uitgedeeld, de dag draaide vooral om kennismaking, sportiviteit en plezier. Achteraf kan gesproken worden van een zeer geslaagde dag, met alleen maar blije en enthousiaste gezichten bij de kinderen, de begeleiders en de vrijwilligers. Tijdens het opruimen werd zelfs al gesproken van een vervolg in de volgende feestweek.

Speciale dank gaat uit naar Yvon, Tineke en Marleen voor het oppakken van de organisatie en naar alle enthousiaste vrijwilligers van DSOV voor hun enthousiaste inzet tijdens deze sportdag.