Mannen in bezit van inbrekerswerktuigen aangehouden


Mannen in bezit van inbrekerswerktuigen aangehouden

Laatste update:
05-10-2015 | 09:55

Bussum - In de nacht van zondag 4 op maandag 5 oktober hield de politie twee verdachten aan die inbrekerswerktuigen bij zich hadden.

Rond 2.05 uur zagen agenten tijdens hun surveillance twee personen op een scooter zonder kentekenplaat rijden. De agenten gaven een stopteken, maar de scooter bleef doorrijden. Op de Slochterenlaan wisten de agenten naast de scooter te komen, waarna de bestuurder tegen de politieauto aanreed.
Hierna sprongen de opzittenden van de scooter af en renden weg. De agenten zetten de achtervolging in en konden een verdachte, een 20-jarige man uit Almere, aanhouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De tweede persoon vluchtte weg via het spoor in de richting van het
station. De scooter werd in beslag genomen en bleek van diefstal afkomstig. In de buddyseat werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.





Tijdens het zoeken naar de tweede verdachte kwamen agenten bij het Stationsplein een auto tegen met 5 personen erin. Alle inzittenden werden gecontroleerd. Een van hen, een 19-jarige man uit Almere, had inbrekerswerktuigen bij zich en werd aangehouden. Hij werd meegenomen naar het
politiebureau. De politie doet onderzoek en kijkt of er een relatie is tussen de aangehouden verdachten en de gestolen scooter.